ÇANAKKALE / ÇAN - Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Çanakkale Gençler İl Atletizm yarışmalarında kros dalında öğrencilerimiz okulumuzu temsil etmişlerdir.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün GMKA 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansına sunmuş olduğu “Meslek Liseleri Boyut Değiştiriyor’ Projesiyle destek almaya hak kazanarak oluşturduğu, Arttırılmış Sanal Gerçeklik Sınıfının açılışı yapıldı. Açılış törenine, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Salih Zeki Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Meslek Liseleri Boyut Değiştiriyor projesinin koordinatörlüğü İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından, proje ise ARGE Birimince yürütülerek AR/VR Prototipleme Sınıfının oluşturulması için yüksek kapasiteli 14 All in One Bilgisayar,13 Tablet, 1 Plotter,1 3D Yazıcı,1 Lazer yazıcı,1 Sanal Gerçeklik Sistemi,1 Artırılmış Gerçeklik Sistemi, sistemler için yazılımlar, Televizyon, Klima ve mobilya donanımları alındı. Sınıftaki uygulamalar için 20 Meslek Lisesi öğretmeni toplamda 314 saatlik eğitim programına alındı.

Eğitim programının ilk ayağında Autocad kursunu başarıyla tamamlayan öğretmenlerimize belgeleri verildi. Okul Müdürümüz Ömer Faruk AYDIN, Müdür Yardımcımız Ali KANDEMİR ve Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Öğretmenimiz Bilal KANDEMİR belgelerini Vali Yardımcısı Sayın Celil ATEŞOĞLU´dan aldılar.

Kas

2 - 8 Kasım Lösemi Haftası dolayısıyla okulumuzda farkındalık oluşturmak için gönüllü öğrencilerimize maske dağıttık. Öğrencilerimizi lösemi konusunda bilgilendirdik. Bu konuda gönüllü olan ve özveri ile uğraşan Biyoloji Öğretmenimiz Esra KARATAŞ´a, Felsefe Öğretmenimiz Gizem Pınar SARI´ya ve farkındalığa destek olan diğer öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

11/T SINIFI ISITMA TESİSATI DERSİ 1. UYGULAMA SINAVI (Dökme dilimli radyatör gruplandırmak )

Öğrenci Kazanımları;

1 Radyatör grubunu oluşturmak için düz bir zemine radyatör ve montaj takımlarını hazırlamayı bilir

2 Grubun hangi dilimine işlem yapılacaksa nipel anahtarına o uzaklıkta işaretlemeyi bilir

3 Anahtar, işaret kadar grup içine takılarak nipel kavratılır ve anahtar altına destek takoz yastıklamasını bilir

4 Anahtar koluyla nipellerin her biri, birer tur yaptırılarak aynı aralıkta sökümünü bilir

5 Grup yapılacak dilimlerin conta yüzeyleri çizdirilmeden iyice temizlemesini bilir

6 Contalar, bezir yağı veya sülyen boyaya batırılarak yerlerine takmasını bilir

7 Nipelleri elle birer diş tutturulacağını bilir

8 Dilimlerin diş yönlerine dikkat edilerek eklenecek dilimleri yaklaştırır

9 Anahtar, dilime takılarak eşit turlarla (birer tur) sıkılacağını bilir

10 Oluşturulan ısıtıcı grubunun tapa ve redüksiyonları yerlerine takılmasını bilir

Kas

Öğrencilerin akran zorbalığı ile ilgili bilgi birikimini ve kavramlarını öğrenmesini sağlamak. Öğrencilerin zorbalıkla karşılaşıldığında neler yapabileceğini öğrenmelerini sağlamak amacıyla etkinliklerimiz sınıflar bazında devam etmektedir.

Kas

15 Kasım 2018 Perşembe günü Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Hibe Programı” çerçevesinde, okulumuz Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Çan Çiçekleri Açıyor Projesi” açılış töreni okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Kas

11 Kasım 2018 Pazar günü Ankara gittik. Önce Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ÜN huzuruna çıktık. ATAMIZI bir kez daha zevgi ve saygıyla andık. Daha sonra ilk meclisimizi daha sonrada Tacettin Dergahını ziyaret ettik.

Kas

ATAMIZI okulda yaptığımız program ile andık. Ölümünün 80. yılında O´nun yolunda olduğumuzu ve ayrılmayacağımızı bir kez daha gösterdik. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerime teşekkür ediyoruz.

Ekm

Öğrenci meclis başkanımız Ömer Talha Berber ve sınıf öğrenci temsilcileri, arkadaşlarının istek ve beklentilerini dile getirerek çalışmalarına devam edecektir.

Ekm

23 Eylül Ortaöğretim Okulundan iki öğrencizim makina teknolojisi alanımza gelerek önümüzdeki eğitim öğretim döneminde burada eğitim görmek istediklerini söylediler.

Bu öğrenciler ile öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yakından ilgilendi.

Makina teknolojisi alanı ile ilgili bilgi verildi, uygulama yaptırıldı.

Ekm

Okulumuz bu yılki Cumhuriyet Koşusu´nda takım halinde birinci oldu. Öğrencilerimiz bu yıl okulumuza ilk kupayı kazandırdı. Barış GEÇGİN, Faruk TEK, Rahmi Umut SEVER, Berke BAŞARAN ve Hasan Can ÜNLÜ ye teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Ekm

2018-2018 Eğitim Öğretim Yılı 10. Sınıf Makina Teknolojisi Alanı Öğrencilerimiz Temel İmalat İşlemleri dersinde meslekle ilgili kazanımları kazanmaya başladılar. Hepsinde çalışma isteği olduğunu görmek çok mutluluk verici.

Ekm

GMKA Projesi ile alınan Sertlik Ölçme Cihazımızın Kurulumu Firma tarafından yapıldı. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize gerekli eğitimler verilerek cihazımız kullanılır duruma getirildi

Ekm

GMKA Projesi ile alınan Hidrolik Pnömatik Deney Setimizin Kurulumu Festo firması yetkilileri tarafından yapıldı.