T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ÇAN - Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Müdürü Ömer Faruk AYDIN´ nın Karne Mesajı

Okul Müdürü Ömer Faruk AYDIN´ nın Karne Mesajı

 

Değerli Meslektaşlarım,

 

 

 

                               Değerli Veliler,

 

 

 

                               Sevgili Öğrenciler……

 

 

 

                Huzurlu ve başarılı bir yarıyılı geride bırakarak 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı yarıyıl tatiline girmekteyiz.

 

                Başarılı ve huzur dolu bir yarıyılın yaşanmasına katkıda bulunan değerli yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca, çocuklarımızın eğitimi için her türlü fedakârlığı gösteren değerli velilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

                Bilindiği gibi okul başarısı, öğrencinin zihinsel kapasitesi, öğrenme becerisi, anne ve babanın beklenti ve tutumları ile yakından ilgilidir.

 

Bu nedenle, eğitim öğretim faaliyetlerinde anne-babanın öğrenciyi yakından takip etmesi, ilgilenmesi, öğretmenleri ile sürekli diyalog halinde olması büyük önem taşımaktadır.

 

                Özellikle başarısızlık durumunda ‘’sonuçtan çok, bu sonuca nasıl gelindiğinin’’ değerlendirilmesi önemlidir. Öncelikle öğrencinin yeteneklerine uygun, ulaşılabilir beklentiler geliştirebilmek için her çocuğun bireysel kapasitesi ve içinde bulunduğu yaş döneminin özellikleri göz önüne alınmalıdır.

 

                 Değerli Velilerimiz,

 

 

 

                Çocuklarımızın başarılarına olduğu kadar başarısızlıklarına da bir o kadar sahip çıkmalıyız. Doğru yönlendirme, sorunların kaynağına ulaşma ve çözüm yollarını araştırma konularında sizlerden azami gayret bekliyorum. Öğretmenleri ile iletişim içersinde, birlikte hareket ederek öğrencilerimizin eksik kaldığı noktalarda ikinci dönemde başarıya ulaşmalarının sağlanması ancak onlara verdiğiniz destek ile mümkün olacaktır.

 

                 Sevgili Öğrenciler,

 

                Bugün bir kısmınız başarılı bir yarı yılı tamamlayarak karnelerinizi aldınız, bir kısmınız ise çeşitli nedenlerle başarısız duruma düştünüz. Başarılı çocuklarımızı kutluyor, yarıyıl tatilinde boş zamanlarını dinlenerek,, kitap okuyarak ve ders tekrarlarını yaparak geçirmelerini ve başarılarının ikinci dönemde artarak devam etmesini diliyorum.

 

                Başarısız durumdaki öğrencilerimizden, başarısızlığı her zaman yenmenin mümkün olduğunu ifade ederek daha fazla gayret göstermelerini, yarıyıl tatili süresince hem dinlenmelerini hem de eksik kaldıkları konularda kendilerini tamamlamak üzere çalışmalarını istiyorum. Yapacak tek şey hangi derslerde, hangi konularda ve neden başarısız olunduğunun belirlenmesi ve bunların giderilmesi için çalışılmasıdır.

 

              Kıymetli yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimize ve değerli velilerimize huzurlu, sağlıklı bir tatil dönemi diler sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım.

 

Ömer Faruk AYDIN

Okul Müdürü

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2016 - Güncelleme: 25.02.2016 11:33 - Görüntülenme: 1570
  Beğen | 2  kişi beğendi