ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI HAFTALIK RAPORU

13 - 17 KASIM 2017 HAFTASI ÇALIŞMA RAPORU

PLC İLE ÜNİTE KONTROLÜ modülündeki İleri Seviye PLC Ünite Kontrolü uygulamalarından aşağıdakiler işlendi. Bu kapsamda;

1. Temel Seviye PLC Ünite kontrolünde dikkat edilecek hususlar tekrar edildi.

2. Uygulamalarda dikkat edilecek iş güvenliği kuralları açıklandı.

3. Trafik Lambası uygulaması için akış şeması, kullanılacak malzemeler, PLC ladder şema, güç ve kontrol şemaları açıklandı.

4. Trafik Lambası uygulaması için bilgisayar laboratuarında Step7 MicroWin programında kontrol şeması (ladder şema) çizimi tüm öğrenciler tarafından yapıldı.

5. Trafik Lambası uygulaması için deney setinde PLC bağlantısı yapıldı.

6. Tüm öğrenciler tarafından PLC’ye program yüklemesi yapılarak sistem çalıştırıldı. Sistemin çalışması incelendi.

7. PLC ile asansör uygulaması için akış şeması, kullanılacak malzemeler, PLC ladder şema, güç ve kontrol şemaları açıklandı.

8. PLC ile asansör uygulaması için bilgisayar laboratuarında Step7 MicroWin programında kontrol şeması (ladder şema) çizimi yapıldı.

9. PLC ile asansör uygulaması için deney setinde PLC bağlantısı yapıldı.

10. PLC’ye program yüklemesi yapılarak sistem çalıştırıldı. Sistemin çalışması incelendi.

İşlenen konular neticesinde; PLC ile Trafik lambası ve asansör kontrolü kavratılarak PLC programlaması ile güç ve kontrol devrelerinin tasarımı öğretildi.

21-11-201721-11-201721-11-201721-11-201721-11-2017

Yayın: 21.11.2017 - Güncelleme: 21.11.2017 14:37 - Görüntülenme: 452