T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ÇAN - Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

3.Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması

1.      YARIŞMANIN AMACI

Ülkemizde özel eğitim ve rehberlik hizmetleri alanında kullanılan materyal ve etkinliklere ek olarak yenilikçi, özgün, işlevsel materyal ve etkinliklerin üretilmesi, eğitimciler tarafından bilinmesi, paylaşılması ve modellik etmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından 3. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması düzenlenmektedir. Yarışma ile ülkemizin özel eğitim ve rehberlik hizmetleri alanındaki materyal ve etkinlik hafızasının gelişmesine katkı sağlanacaktır.

2.      YARIŞMANIN KONUSU

         Katılımcılar yarışmaya özel eğitim hizmetleri alanında zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozukluğu, özel öğrenme güçlüğü, görme yetersizliği, işitme yetersizliği, ortopedik yetersizlik, dil ve konuşma güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ve çoklu yetersizliği olan bireylere yönelik hazırladıkları materyalleri ya da etkinlikleriyle; rehberlik hizmetleri alanında ise kişisel-sosyal rehberlik, eğitsel rehberlik ve meslekî rehberlikleilgili hazırladıkları etkinlikleriyle katılabileceklerdir.

3.      YARIŞMA KATILIM TARİHLERİ Yarışma başvurusu iki aşamalı olacaktır.

Birinci aşamada:

http://orgm.meb.gov.tradresinde ilan edilecek olan web sitesi üzerindeki elektronik başvuru adımları takip edilerek istenen bilgiler girilecek ve sistemin ürettiği kod numarası elde edilecektir.

İkinci aşamada:

a) Materyallerin veya etkinliklerin (bundan böyle ürün olarak zikredilecektir) üzerine elektronik başvuru sırasında verilen KOD numarası yapıştırılarak ürünler posta/kargo ile Çağdaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Örnek Mah. Hızır Reis Cad. No.1 Posta Kodu: 06090 Altındağ/ANKARA adresine gönderilecektir. Ürünlerin adı geçen adrese elden de teslimi kabul edilecektir.

b)  Elektronik başvurusu yapılan ürünlerin uygulama videoları http://orgm.meb.gov.tradresinde açıklanacak linkte verilen örnek uygulama videolarına uygun olarak hazırlanıp usb bellek veya CD/DVD ile üzerlerine başvuru esnasında verilen KOD numarası yapıştırılarak gönderilecektir.

1.   Elektronik başvuru yapılmadan gönderilen ürünler değerlendirmeye alınmayacaktır.

2.   Gönderdiği ürünün üzerinde elektronik başvuru sırasında verilen kod numarası bulunmayan başvuru sahibinin ürünü değerlendirmeye alınmayacaktır.

3.   Ürünler bu kılavuzun 4. maddesinde belirtilen takvim aralığında gönderilmediği takdirde elektronik başvuru dikkate alınmayacaktır.

4.   Ürünün eğitim ortamında uygulanma sürecini gösteren uygulama videosu mpeg, mp4 ve avi formatlarında en az 2 (iki) en fazla 5 (beş) dakika olacaktır.

5.   Kargo ücreti, katılımcı tarafından ödenecektir. Karşı ödemeli kargolar kesinlikle teslim alınmayacaktır.

6.   Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilen ürünler kabul edilmeyecektir. Aynı şekilde bu kılavuzun 6. maddesinde belirtilen adres dışında başka bir adrese gönderilen ürünler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7.   Elektronik başvurusunu tamamlayıp ürününü kargolayan katılımcıların ürünlerinin kargo teslimlerinin gerçekleşip-gerçekleşmediğine yönelik bilgi takipleri, kargo firmasının takip sistemi üzerinden bizzat katılımcılar tarafından yapılacaktır. Ürünlerin kargo tesliminin yapılıp yapılmadığı ile ilgili Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü herhangi bir geri bildirimde bulunmayacaktır.

 

4.      TARİHLER

            Elektronik Başvuru Tarihleri: 24/04/2018- 30/06/2018

            Ürünlerin Kargodan Teslim Alınacağı Tarihleri: 07/05/2018- 14/07/2018

Sonuçların Açıklanması: Sonuçlar, ödül töreni sırasında açıklanacaktır.

Ödül Töreni ve Yeri: Ödül töreni 01/11/2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir.

 

5.      BAŞVURU ADRESİ

http://orgm.meb.gov.trinternet adresinde ilan edilecek web sitesi üzerinden yapılacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.04.2018 - Güncelleme: 09.04.2018 09:33 - Görüntülenme: 288
  Beğen | 1  kişi beğendi